- پنجشنبه ۸ مهر ماه ۱۴۰۰
- 1 نظر
- فارکس
- 615
جلسه دهم: آموزش ابزار ها در فارکس
ابزار ها در فارکس خیلی می تواند در تحلیل کردن به کمک تریدر ها بیاید و نکته مهم این است که باید حتما این ابزار ها را بشناسید و از آنها در تحلیل های خود استفاده کنید.با ادامه آموزش ابزار ها در فارکس با ما همراه باشید.
در این جلسه آموزش ابزار ها در آموزش فارکس و کاربرد های آن ها را به شما آموزش می دهیم
به طور کلی علاوه بر اندیکاتور ها و اسیلاتور ها که ما روی چارت از آن ها استفاده میکنیم، یکسری گزینه های دیگر صرفا به نام ابزار هم داریم.
ساده ترین ابزار ها خطوط مورب، خطوط عمودی و خطوط افقی هستند که ما آن ها را روی چارت میکشیم.
ابزار های مهم دیگری نظیر فیبوناچی و چنگال اندرو هم نیز وجود دارد. برای درک بهتر این ابزار ها ما برای شما استفاده ی آن ها رو در محیط متاتریدر توضیح دادیم.
همانطور که در تصویر زیر میبینید شما میتوانید ابزار های مورد نظر خودتون رو برای دسترسی راحت تر در نوار بالا سمت راست قرار دهید اما به طور کلی برای استفاده از ابزار ها باید روی گزینه insert کلیک کنید و ابزار انتخابی خودتون رو از بین گزینه های این منو انتخاب کنید.
علاوه بر ابزار ها میتوانید در همان منوی از گزینه shape اشکال مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید و همچنین از گزینه arrows میتوانید از گزینه هایی چون تایمز اپ یا تامز دون استفاده کنید.
بریم سراغ ابزار های مهم در آموزش ابزار ها در فارکس.
ابزار فیبوناچی ریتریسمنت
اولین ابزار در آموزش ابزار های فارکس همانطور که درعکس پایین مشاهده میکنید خطوط رسم شده فیبوناچی ریتریسمنت هستند.
اعداد فیبوناچی در طبیعت خیلی تکرار میشود در بازار فارکس هم این خط ها بر پایه همین عداد نقاطی را به وجود آورده اند که بازار در آن ها واکنش نشان میدهد. همنتطور که در تصویر مشاهده میکنید روند بازار نسبت به خطوط رسم شده واکنش نشان داده است وهرگاه به این خطوط برخورد کرده یا باز به سمت بالا برگشته و یا بین دو خط در تکاپو بوده است.
چنگال اندروز چیست؟
چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) که بعضاً از آن تحت عنوان مطالعات خطوط میانی (Median Lines) یاد میشود، یکی از روشهای کاربردی و ترسیمی در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است. این ابزار که به نام معاملهگر مشهور آلن اچ اندروز نامگذاری شده است، روشی بسیار محبوب و کاربردی در بین معاملهگران است و برای ایجاد فرصتهای سودآور و بهره بردن از نوسانات در بازارهای مالی مورداستفاده قرار میگیرد.
این ابزار در گروه مطالعات کانالهای قیمتی قرار میگیرد؛ چراکه ساختار چنگال در واقع از دو خط موازی و یک خط میانی در وسط این دو (همانند خط میدچنل کانال) تشکیل شده است. به این ترتیب، ابزار ترسیم اندروز دارای سه سطح موازی است که فاصله خطهایی که بهصورت دوبهدو کنار یکدیگرند، برابر است و برای سنجش رفتار قیمت طی روند جاری یا در یک روند جدید استفاده میشود. اندرو معتقد بود که خطوط روند کلاسیک در تحلیل کاربرد بسزایی ندارند، در حالی که خطوطی که از نقاط و پیوتهای بیشتری میگذرند و قیمت، تماس یا واکنش بیشتری با آنها دارد، بسیار کاربردیتر هستند. بنابراین بر مبنای این خط که بهعنوان خط میانی از آن یاد میشود، باید همهی نوسانات و واکنشهای قیمت را در بین دو خط اصلی کانال موردتوجه قرار داد.
نحوه ترسیم چنگال اندروز
ترسیم چنگال بر روی نمودار نیاز به کمی مهارت دارد. اما جای نگرانی نیست؛ زیرا با رعایت چهارچوب ترسیم و کسب تجربه، در نهایت این مهارت به دست خواهد آمد. در بعضی موارد، ترسیم مناسب چنگال نیازمند کمی آزمون و خطا است تا به نحوی رضایتبخش با عملکرد قیمت مطابقت داشته باشد. اگر قيمت نسبت به سطوح چنگال واکنش مناسب نشان دهد، در اين صورت به تأیید اعتبار آن كمك خواهد کرد. بنابراین میتوان گفت كه اعتبار چنگال با تعداد و ميزان برخوردها و واکنشهای قيمت به سطوح آن سنجيده میشود.
گام اول: انتخاب ۳ نقطهی اولیه چنگال اندروز
قبل از ترسیم چنگال، ابتدا معاملهگر باید توانایی شناسایی روند موجود یا در حال شکلگیری را داشته باشد. به نمودار زیر توجه کنید:
در این نمودار شاهد روند صعودی قیمت هستید. برای ترسیم چنگال به سه نقطهی مرجع (پیوت) از این روند نیاز داریم که با اعداد ۱، ۲ و ۳ یا حروف B ،A و C نامگذاری میشوند. این سه نقطه بهصورت دو کف و یک سقف در روند صعودی (کف، سقف و کف) یا دو سقف و یک کف در روند نزولی (سقف، کف و سقف) هستند.
گام دوم: رسم خط میانی
اولین کاری که باید هنگام ترسیم چنگال انجام دهید، ایجاد یک خط مستقیم بین نقطهی ۲ و نقطهی ۳ است. این دو نقطه را با یک خط مستقیم به هم وصل کنید، سپس نقطه میانی این خط را مشخص کنید. به شکل زیر توجه کنید:
خط آبی، خطی مستقیم بین نقاط ۲ و ۳ است و علامت سیاه نقطهای در وسط این خط را نشان میدهد. پس از مشخص شدن این نقطه، نوبت به ترسیم خط میانی (Median Line) میرسد. با متصل کردن نقطهی ۱ به این نقطه و ادامه دادن آن، خط میانی بر روی نمودار ترسیم میشود.
گام سوم: تکمیل چنگال اندروز
تا این مرحله نیمی از چنگال را در نمودار مشاهده میکنیم. اکنون وقت تکمیل آن است. برای انجام این کار کافی است از هر دو نقطهی ۲ و ۳، دو خط موازی با خط میانی کشیده و آن را امتداد دهید. شکل نهایی به دست آمده بهصورت زیر خواهد بود:
اکنون چنگال اندرو با موفقیت بر روی نمودار ترسیم شده است. خط وسط تحت عنوان خط میانی و دو خط موازی دیگر بهعنوان کانال چنگال به حساب میآیند. اعتبار ساختار چنگال با میزان و کیفیت واکنش قیمت به خطوط چنگال سنجیده میشود. هر چقدر واکنشها بیشتر و پرقدرتتر باشند، اعتبار چنگال نیز بیشتر خواهد شد. محل واکنشهای قیمت به سطوح چنگال را در شکل زیر مشاهده میکنید.
پیکانهای مشکی نقاطی را نشان میدهند که قیمت خطوط چنگال را لمس میکند و سپس به سرعت در جهت مخالف واکنش نشان میدهد. همانطور که مشاهده میکنید، بیش از ۱۰ نقطه وجود دارد که قیمت در سطح چنگال حمایت شده یا به مقاومت برخورد کرده است.
اصول معامله با چنگال اندروز
استراتژیهای معاملاتی بسیاری بر مبنای چنگال اندروز وجود دارد که همهی آنها از اصول و قوانین اصلی چنگال مشتق میشوند. برای درک بهتر و سادهتر فقط کافی است اصول زیر را به خاطر بسپارید:
- قیمت در اکثر اوقات (۸۰ درصد مواقع) به سمت خط میانی چنگال حرکت کرده و آن را لمس مینماید. (مهمترین اصل)
- قیمت در اکثر اوقات پس از رسیدن و لمس خط میانی تغییر جهت میدهد یا به عبارتی پیوت میسازد.
- گاهی اوقات قیمت تمایل به لمس چندبارهی خط میانی و نوسان در نزدیکی آن را دارد.
- هنگامی که قیمت موفق به لمس کردن خط میانی نشود (۲۰ درصد مواقع) و قبل از رسیدن به خط میانی تغییر جهت دهد، امکان حرکت سریع و پرقدرت قیمت تا نقطهی ۳ وجود خواهد داشت.
- هنگامی که قیمت خط میانی را میشکند، بهاحتمال زیاد قبل از ادامهی مسیر بار دیگر به این خط بازگشت (Pullback) خواهد کرد.
ابزار فیبوناچی اکسپنشن
در بخش آخر آموزش ابزار ها در فارکس به فیبوناچی اکسپنشن می پردازیم.
استفاده از این ابزار بسیار گسترده است اما مهم ترین ویژگی این ابزار نشان دادن نقاط خروج مناسب است.
و اگر این خصوص به درستی رسم شود کاملا نشان میدهد که بازار به کدام سمت حرکت میکند.
ابزار های بعدی ما اشکال مستطیل، مثلث و دایره هست که این ابزار معمولا به عنوان نشانگر به کار میروند و فقط برای توجه بیشتر ما به نقاطی از بازار میتوانند به ما کمک کنند.
بسیاری از تریدر ها از شکل مستطیل برای نشان دادن نقاط حمایت و مقاومت استفاده میکنند اما داخل این مستطیل را خالی میکنند و از کادر این مقاومت استفاده میکنند.
علاوه بر تمام این ابزار ها ابزار های ساده تری هم وجود دارد مثل خطوط افقی که برای رسم مقاومت بکار میرود، عمودی و خطوط مورب که به آن تریندلاین هم گفته میشود.
نظرات ثبت شده :
ایمان طاهری
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
بسیار عالی بود